Hvordan måle mangel på testosteron for menn: kjøp tabletter i Norge

Sterkhann > Produkt > Impotens > Hvordan måle mangel på testosteron for menn: kjøp tabletter i Norge

Hva er testosteron og hva gjør det i kroppen vår? Hva er symptomer på mangel på testosteron hos menn? Vi gir deg svarene du lurer på, inkludert informasjon om hvor du kan bestille tabletter hvis kroppen produserer for lite. Bruk av kapsler og andre medikamenter som øker testosteron kan gi bedre sex og vedvarende hardhet under økten.

Hvilke konsekvenser har mangel på testosteron hos menn

Hvor mye av det mannlige kjønnshormonet som er tilstrekkelig for et sunt sexliv vil variere. Hormonet har gunstig innvirkning på muskelstyrke, økt benmasse og økt seksualfunksjon. Stoffet kan også motvirke insulinresistens og forbedre kolesterolnivået.

For høyt testosteronnivå er ikke nødvendigvis målet heller. For mye kan slå ut i aggresjon, manglende impulskontroll og gjøre deg ukritisk, noe som kan lede til farefulle hendelser. I artikkel i Psychological Science, sier Amos Nadler (førsteamanuensis ved Ivey Business School i Canada) at testosteron kan trigge dårlig dømmekraft ved at man følger magefølelse fremfor logisk tenkning. Samtidig kan redusert hormonnivå virke inn på humøret og gi utslag på mange organer og funksjoner i kroppen. Symptomene er ofte diffuse.

Nivået er bekymringsverdig lavt om man opplever mindre sexlyst og opphisselse, impotens, benskjørhet og konsentrasjonssvikt. Det hender at tilstanden forveksles med depresjon, ettersom man føler seg sliten og utbrent. Reduserte verdier er derimot ikke farlig, og tilstanden trenger ikke nødvendigvis å forårsake impotens. Behandling administreres hyppigere for pasienter hvor testosteronproduksjonen er ødelagt grunnet sykdom.

Hvordan måle testosteron: online spørreskjemaer og tester på klinikk

Lurer du på hvordan man måler testosteron, og du mistenker mangel på testosteron? En enkel test og blodprøve på legekontoret kan gi deg svaret. Du kan også ta testosterontesten på nett som kalles for ADAM (The Androgen Deficiency in Aging Males). Man svarer på ti enkle spørsmål som indikerer om du bør ta grep eller ei.

Man kan kjøpe testosteron i Norge, men først må imidlertid pasienten utredes grundig for å utelukke andre diagnoser som hjerte- og karsykdommer. Utredningen inkluderer samtaler, fysiske undersøkelser og blodprøver.

Slik kan du øke testosteron

Det finnes forskjellige måter å fremskynde kroppens naturlige prosess, både med og uten medikamenter. Det er ordinært at testosteron-nivået gradvis faller i løpet av alderdommen, og for lite av dette stoffet kan fremprovosere sviktende ereksjon. Trening, holde seg slank og innta et næringsrikt kosthold kan hjelpe med å vedlikeholdet nivået, selv ved mannlig overgangsalder.

Mange opplever bedring ved å kvitte seg med fett, ettersom det inneholder molekyler som forvandles til østrogen. Hyppig samleie kan være fordelaktig for å holde testosteronet oppe. Hvis du må ha medisinsk bistand, bruker man piller, gel, plaster og sprøyter som fås på resept eller uten resept online.

Kjøp testosteron i Norge trygt og lovlig

Urologer kan skrive ut testosterontilskudd fra apoteket, men det varierer om effekten er dramatisk eller beskjeden. Du må som regel ta hyppige blodprøver for å følge med på verdiene i blodet, og for store doser kan ha skadelige effekter på hjerte, lever og blod. Testosteronholdige medisiner kan bestilles uten skriftlig resept i anbefalte nettapotek (men en fullstendig diagnose av kroppen er ønskelig). Pasienter må fylle ut et online spørreskjema med helseopplysninger. All informasjon de gir vil være tilgjengelig bare for apotekpartnere (akkrediterte leger).

Naturlige testosteronforsterkere

Det finnes dessuten testoboostere og kosttilskudd, og naturlig testosteron er et populært idrettssupplement for karriereatleter og toppidrettsutøvere. Vennligst vær obs på at slike tilskudd består av planteekstrakter og vitaminer.

Eksempler på dette er bukkehornskløver som gir forskjellige helsefordeler. D-vitaminer kan virke som et steroidhormon. Tribulus Terrestris (en type urt) kan øke sexlysten og sædkvalitet. D-asparaginsyre (DAA) bidrar til essensielle aminosyrer og proteinsyntese, og til sist har vi Ginseng ekstrakt som er bra for både seksuallivet og hjernen.