Hvordan få manglende sexlyst tilbake: metoder for økt libido for menn

Sterkhann > Blogg > Impotens > Hvordan få manglende sexlyst tilbake: metoder for økt libido for menn

Manglende sexlyst for menn er svært brysomt for de pårørte. Heldigvis er det mye en mann kan gjøre for å få sexlysten tilbake. Her ser vi nærmere på hvordan du tenner gnisten igjen og øker opphisselsen, selv om det ser svart ut i øyeblikket.

I tillegg til dårlig sexlyst, kan en mann kan oppleve to andre hovedformer for minskende seksuell funksjon: erektil dysfunksjon (ereksjonsproblemer) og ejakulasjonsproblemer. Sistnevnte karakteriseres av tømning av sæd i urinblære, samt for tidlig, uteblitt eller forsinket uttømming av sperm.

Manglende sexlyst hos menn: testobostere og medikamenter

Sexlysten kan være nedsatt hos menn etter fylte 50 år, ettersom alder og mannlig hypogonadisme kan føre til problemer. Hypogonadisme opptrer sjeldent, men vurder å teste testosteronet uansett. Testosterontilskudd er tilgjengelig på butikker, og du kan få sprøyter, kapsler og medikamenter fra en urolog (testosteron medisiner som Sustanon-injeksjoner og AndroGel i gelform kan også tilbys online).

Bukfett og ølvom kan også forårsake redusert testosteronnivå, i følge en doktoravhandling fra Syddansk Universitet. Hvis problemet har blitt skjøvet under teppet og hemmeligholdt over lang tid, bør man kontakte fagfolk for starthjelp og bistand. Ofte er det bare snakk om å komme i gang: Jo mer sex du har, desto mer øker lysten. Oksytocin er et kjærlighets- og velværehormon som frigjøres og produseres under samleiet.

Mindre sexlyst hos menn: årsaker og hjelpermidler

Mindre sexlyst hos menn kan forekomme blant den yngre generasjonen også, noe som kan virke uforståelig og sårt. Operasjoner, kroppspress, angst for å prestere, blodtrykkssenkende medikamenter, tidsklemma og hektisk livssituasjon kan ha negative innvirkninger. Krangling og mistillit til partneren kan lede til lav seksuell opphisselse. Potensen blir påvirket av helsen, særlig diagnoser knyttet til blodårer, hormonbalanse og nervesystem.

Når man blir forelsket, økes nivåene av dopamin og noradrenalin. Stoffene gjør at man blir kåt. Når nyforelskelsen dabber av i langvarige forhold, anbefaler vi at dere eksperimenterer med metoder for å bringe fram mer tenning. Enkelte har god nytte av pumper og ringer. Pumpen suger blodet ned til penis, mens ringen holder det på plass der nede.

Ejakulasjonsproblemer – årsaker til en mann får dårlig sexlyst

Orgasmeproblemer kan sette en demper på stemningen, uavhengig av kjønn. Ejakulasjon (sædtømming) og orgasme er ikke det samme. Sædtømming oppstår fra sammentrekninger av forskjellige muskelgrupper rundt kjønnsorganet, mens orgasmen er en storm av følelser som styres av hjernen. Det varier hvor mye stimulering du trenger, og sexhjelpemidler kan hjelpe med å få bedre kvalitet. Vibrerende penisringer er for eksempel til glede for alle parter. Vansker med å nå klimaks kan skyldes kirurgiske, sosiale og emosjonelle utfordringer.

Hvordan en mann kan få sexlysten tilbake? Hvilken metode skal du velge?

Hvis du vil vite hvordan du kan få mer eller bedre libido, er det flere grep en mann kan ta for få sexlysten tilbake. Det inkluderer piller for å øke sexgleden hos menn, sexleketøy, sensuelle leker og nære samtaler med livspartneren eller en sexterapeut. Mange har god nytte av potensmidler, samt iverksette øvrige tiltak.

Bare det å være uthvilt og sove nok i hverdagen kan ha en enorm innvirkning. Det kan også være smart å droppe alkoholen når du har en romantisk aften foran deg, da et høyt alkoholinnhold kan påvirke evnen til å bli hard. I tillegg er det påvist at høye doser etanol undertrykker testosteron med 23% når det ble målt mellom 10–16 timer etter akutt alkoholdrikking (ifølge en studie fra italienske forskere fra University of Palermo).